Rijden en racen met buggy’s: garantie voor een geslaagd uitje

Als je op zoek bent naar een uitje of een activiteit om met een groep familieleden, vrienden of collega’s te doen en je ziet het zitten er een spannende dag vol adrenaline van te maken, dan is buggy rijden werkelijk warm aan te bevelen. Leer het vak eerst van een ervaren instructeur, dan kun je daarna eigenhandig rondcrossen met een heuse buggy. Spektakel gegarandeerd!

Tips om het buggy rijden nóg leuker te maken

Als je het buggy rijden echt zo goed mogelijk wilt beleven is het ten eerste aan te raden om vooral over onverharde paden te rijden. Dan rijd je natuurlijk soms wel over ongelijke paden, maar met een buggy die daar juist op is afgesteld is dat ook precies de bedoeling. Zanderige paden door het bos zijn misschien wel het mooist, al is crossen over heidezand uiteraard ook niet onaardig. Verder is het mogelijk boeiend om de uitdaging nog wat verder te vergroten door er een soort race van te maken. hierbij kun je daadwerkelijk tegen elkaar racen, al kun je er ook voor kiezen dat je individueel een parcours aflegt en daarna kijkt wie het snelst was.

Buggy rijden

Volg deze adviezen voor een optimale veiligheid

Met een buggy rijden en daarbij de grenzen opzoeken is ongelooflijk opwindend. Toch is het belangrijk te beseffen dat veiligheid altijd de eerste prioriteit hoort te zijn. Om deze veiligheid te waarborgen is het dan ook aan te bevelen dat je deze adviezen ter harte neemt:

• Laat de buggyverhuurders gerust aantonen of en waarom hun buggy’s nou juist zo veilig en kwalitatief goed zijn.

• Ga nog niet zelf een buggy besturen als je voelt nog niet genoeg geïnstrueerd te zijn.

• Draag altijd een (veiligheids)bril als bestuurder van een buggy. Zand en stof kunnen namelijk opstuiven en in je gezicht terechtkomen. Dit is niet alleen irritant, maar levert ook onveilige situaties op.