De hangover kit

Een goede bruiloft betekent vaak voor een groot deel van de gasten ook een goede kater. Uitdroging, vermoeidheid en enorme hoofdpijn zijn slechts een aantal van de zaken die je deze dag zal voelen. Geef je gasten als huwelijksbedankje daarom een hangover kit mee. Buiten dat het ontzettend leuk is om een klein aandenken mee te krijgen, hebben ze er ook nog echt iets aan. Alleen wat stop je eigenlijk allemaal in een hangover kit?

Wat is een hangover kit?

Een hangover kit is een klein pakketje waarin je allerlei producten stopt die je de volgende dag helpen om een enorme kater te overleven. Je kunt dit bijvoorbeeld in een klein doosje, een zakje of een papieren tasje stoppen. Helemaal gaaf is als je deze vervolgens een persoonlijke touch geeft door middel van bijvoorbeeld een kaartje, een oudere foto van jouw en de gast of een leuke quote.

Wat stop je in een hangover kit?

Wat er in de hangover kit zit is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen wensen, maar doorgaans mogen de volgende vier categorieën niet ontbreken:

Drinken

Hydratatie is de sleutel tot een beter gevoel. Stop er een flesje anti kater water of een lekker vers sapje in om de uitdroging te verhelpen. Het is ook leuk om een alcoholisch drankje mee te geven voor als de kater niet te bestrijden is of als je gasten hebt de volgende dag rustig weer een feestje bouwen.

Eten

Qua eten is het leuk om iets zoets en iets zouts toe te voegen zoals een muffin en een cup-a-soup. Daarnaast kunnen pepermuntjes of kauwgom ook niet ontbreken. Wanneer het toevoegen van eten niet handig is, is het ook leuk om jouw favoriete anti-kater recept toe te voegen. 

Persoonlijke verzorging

Voeg op dit gebied enige dingen toe die ervoor zorgt dat men zich weer menselijk voelt. Denk bijvoorbeeld aan een mondspoeling, een kalmerend maskertje en een lipbalm.

Pijnstiller

Last but not least mogen de pijnstillers natuurlijk niet ontbreken. Helemaal niet als jij en je gasten de 25 inmiddels gepasseerd zijn. Hopelijk helpen een paar paracetamols jullie weer fris en fruitig door de dag heen.

Ben jij stiekem je bruiloft al veel te ver vooruit aan het plannen en heb je eigenlijk de belangrijkste zaken zoals de kleding, locatie en uitnodigingen nog niet geregeld? Neem dan in ieder geval een kijkje bij Bruidshuis Dokter – de Graaf voor de mooiste jurken en accessoires!