4x de leukste bruiloft thema’s

Het plannen van je bruiloft is overduidelijk één van de leukste dingen om te doen. Echter is het niet een van de makkelijkste. Je moet immers zoveel keuzes maken en zoveel dingen plannen en regelen. Een datum, een locatie, een outfit én een thema. Bovendien zijn er binnen al deze to-do zaken weer enorm veel keuzes. Denk bijvoorbeeld aan hoe oneindig veel thema’s je kan bedenken. Weet jij al waar je voor gaat? Wij zetten in ieder geval vast de mooiste thema’s op een rij!

1. Bohemian

Een bohemian wedding geeft een prachtige sprookjesachtige uitstraling aan jouw bruiloft. Bij dit thema zie veel je dromenvangers, wilde bloemboeketten en gehaakt textiel. Qua kleuren is er een combinatie van veel wit, pastel en natuurtinten. Ook natuurlijke symbolen als de zon, de maan en de sterren passen hier goed bij. Een echte bohemian bruiloft vindt buiten plaats en geeft een lounge achtig gevoel af. Verder worden er veel kaarsen en sfeerverlichting gebruikt om een romantisch effect te creëren. Wil je het helemaal afmaken? Huur dan een tipi tent.

2. Vintage

Ben je nog op zoek naar een prachtige bruidsjurk die past bij een bohemian thema? Kijk dan bij bruidsmode in Eindhoven voor een uiteenlopend assortiment!


Een redelijk verrassende stijl die overgevlogen is vanuit Engeland en Amerika, is het vintage thema. Hierin kun je de jaren 50 weer helemaal terughalen. Denk aan kortere jurken, hoge neklijnen en veel kant. Stoer en ruw worden gecombineerd met klassiek.Kies als locatie een oud pand of mooie loods en ga voor een oud busje als trouwvervoer. 

3. Tropical


Trouwen op het strand wordt steeds populairder. Nee, hier hoef je niet voor naar het buitenland. Ga richting de Noordkust of naar één van de Waddeneilanden om te trouwen op het strand en geef het feest vervolgens in een prachtig strandpaviljoen. Felle kleuren, vrolijke deuntjes en bloemen maken dit dan helemaal af. 

4. Botanical

Botanical is het ideale thema voor een natuurlijke bruiloft. Gebruik kleuren als wit en beige, om het vervolgens af te maken met heel veel groen. Alles in de trant van bloemen en planten. Tafels bedekt met grote bladeren, kleine plantjes in vaasjes en een bruidstaart versierd met eucalyptus. Qua setting is buiten de ideale plek, maar ook een volledig versierde kas zal van jouw bruiloft een topdag maken!