Trouwjurken voor een maatje meer

De zoektocht naar dé jurk voor jullie bruiloft is natuurlijk één van de leukste dingen om te doen. Echter levert het vaak ook een boel stress op. Vooral onder de bruidjes met een maatje meer. Maar dat is nergens voor nodig natuurlijk! Bovendien hebben steeds meer bruidswinkels tegenwoordig ook plus size jurken in hun collectie. Kijk bijvoorbeeld eens bij De sluier Curves voor de mooiste trouwjurken in grote maten! Wij geven je vast wat tips voor tijdens het passen en kiezen van een jurk. 

De juiste lingerie

Het begint eigenlijk bij de zoektocht naar de juiste lingerie. Dit kan namelijk wonderen doen. Wanneer je een grote cupmaat hebt, is het verstandig om deze eens door een professional op te laten meten. Zo’n 80% van de vrouwen draagt namelijk de verkeerde bh maat! Een bruidstorselet of korset werkt bovendien corrigerend. Hij maakt je buik platter en je taille smaller. Met als gevolg dat de jurk mooier om je lichaam valt. 

Ga voor de juiste pasvorm

Een bruidsjurk met een A-lijn doet wonderen voor dames met een maatje meer. Het onderste gedeelte van je lichaam gaat schuil onder de wijde uitloop van de jurk. Hierdoor is er een heel stuk wat eigenlijk verborgen wordt. Bovendien hebben veel winkels tegenwoordig ook speciale plus-size collecties. Naast dat de jurken in deze collecties in grotere maten te verkrijgen zijn, verschillen ook de verhoudingen ten opzichte van andere collecties. Daarnaast zorgt het gebruik van verticale lijnen voor een afkledend effect. Het gebruik van schouderbandjes zorgt ervoor dat dat gedeelte optisch smaller lijkt. 

Maak gebruik van accessoires

Sieraden kunnen ervoor zorgen dat je bepaalde delen van je lichaam benadrukt en anderen juist verbloemt. Dankzij een riem om je jurk wordt er een smallere taille gecreëerd. Een glimmende ketting zorgt er daarnaast voor dat alle aandacht naar je decolleté gaat en men niet zozeer kijkt naar de rest. 

Vraag advies

Het is heel verstandig om advies te vragen aan een van de coupeuses in de winkel. Zij hebben veel meer kennis van alle stijlen en mogelijkheden. Bovendien hebben ze al veel meer bruiden en lichamen geholpen een passende jurk te vinden. Zij weten je dus zeker te voorzien van goed advies!